Суд позбавив міського голову Рівного права обіймати посаду на рік

Ілюстративне фото

У Рівненському міському суді оголосили рішення стосовно справи про корупцію міського голови Олександра Третяка. 

Нагадаємо, НАЗК склало на мера Рівного три протоколи про корупцію (стосовно повернення премій самому, призначення Марії Корнійчук на посаду керуючої справами міськвиконкому та призначення їй премій та надбавок). Остання, до слова, була його спонсоркою під час виборчої кампанії, зокрема внесла на виборчий рахунок 45 тисяч гривень

Інші два протоколи були закриті суддею Святославом Рогозіним за строками давності та за відсутністю складу правопорушення. Третій протокол розглядав суддя Петро Денисюк. 

Попередні рази Олександр Третяк був відсутній на судових засіданнях. Зокрема 5 липня через участь у нараді Асоціації міст України, а 7 липня він подав лист щодо свого відрядження у Німеччину (до 15 липня)

Проте, на думку суду, така позиція міського голови є затягуванням справи. 

- Разом з тим, (Третяк) долучив лист від 6 липня, з якого вбачається, що офіційне запрошення, підписане начальником міжнародних зв'язків є лише пропозицією, оскільки просив повідомити згоду прибути, і вже 6-7 липня було підписане розпорядження про відрядження (тобто в той же день, як йому надійшло запрошення). Вказані Третяком причини неявки у судове засідання суд вважає неповажними, тому поведінку Третяка суд оцінює, як намір ухилитися від адміністративної відповідальності шляхом затягування строків розгляду, - зачитав суддя. 

Сам Олександр Третяк свою вину не визнав, оскільки вважає, що у даному випадку відсутній конфлікт інтересів. Захисниця Третяка Олена Попова просила суд закрити провадження у зв'язку з відсутністю у його діях складу правопорушення. Проте ці доводи суд не прийняв до уваги. 

Таким чином суддя Петро Денисюк визнав Олександра Третяка винним у вчиненні адмінправопорушенні за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП та оштрафував його на суму у 6800 гривень та позбавив його права обіймати посаду строком на 1 рік. 

Міський голова має ще 10 днів, щоб подати на це рішення апеляційну скаргу. 

 

Читайте також