Судили водія "Форда", який в Новій Українці збив пішохода

На Рівненщині судили водія легковика, який збив пішохода в селі Нова Українка. 

Нагадаємо, ДТП сталась близько 22 години 29 березня. 

На той час 50-річний житель села Бармаки, водій автомобіля «Ford Focus», на проїзній частині допустив наїзд на пішохода.

Потерпілого - 50-річного жителя села Шубків доставили до медзакладу із політравмою та запахом алкоголю.

Водій легковика відповідно до огляду на стан сп’яніння був тверезий.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. Зазначив, що під час керування відволікся та не побачив на дорозі пішохода, а потім удар при наїзді на потерпілого. За словами обвинуваченого, він провідував потерпілого у лікарні. Надав сестрі останнього 4 тис. грн. на пластину для операції на нозі потерпілого. Проте самому потерпілому грошей не давав, бо, мовляв, той їх проп'є. 

І взагалі обвинувачений вказував, що потерпілий веде антисоціальний спосіб життя, а те, що він перебував п'яним на дорозі стало, мовляв, значною причиною ДТП. Підсудний вказав, що для нього подія завдала значного стресу. 

При цьому обвинувачений щиро розкаявся. 

Потерпілий звернувся до суду із заявою про розгляд справи без його участі. Зазначив, що не має претензій до обвинуваченого і той йому відшкодував завдану шкоду. Цивільний позов не подавав. Просив суворо не карати обвинуваченого.

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним у скоєній ДТП та присудив йому 3 роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом року.

Читайте також