Супроводжували окупантів та здавали їм маршрути пересування: трьох мешканців Київщини підозрюють у держзраді

Трьом мешканцям Київщини вручили підозру у державній зраді. Вони супроводжували російську військову техніку та "здавали" окупантам дані про маршрути пересування українських бійців. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

За даними слідства, чоловіки під час окупації армією рф смт Михайлівка-Рубежівка Бучанського району перейшли на бік ворога. Разом із солдатами рф ходили по селищу у білих пов'язках. Заходили до помешкань місцевих жителів, погрожуючи зброєю схиляли їх перейти на бік окупантів. 

Надавали загарбникам продукти харчування, питну воду, медикаменти та необхідні речі. Також вони відібрали у місцевих мешканців автомобілі і передали їх росіянам, допомагали з ремонтом викрадених транспортних засобів.

Крім того особисто супроводжували російську військову техніку. Здали окупантам відомості про маршрути пересування та відходу в обхід позицій Збройних Сил України в напрямку державного кордону України з Республікою Білорусь.

На даний час чоловікам повідомили про підозру ч. 2 ст. 111 КК України). Їм обрано запобіжний захід - тримання під вартою. 

Читайте також