Супутник зафіксував нарощення сил ворога у Білорусі поблизу кордону з Україною

Фото: Радіо Свобода

У Білорусі на військовому аеродромі "Зябрівка" біля кордону з Україною побільшало російської техніки та військ.

Про це повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода"

Фотографії, які були зроблені з супутника свідчать, що відбувається нарощення військової сили ворога поблизу кордонів з Україною. 

Окрім того, протягом останнього місяця військовий аеродром "Зябрівка" під Гомелем активно змінюється. Останнім часом туди прибуло більше російської техніки та військових.

Джерела з Гомельського району:

"Російська військова техніка і жива сила прибули в Зябрівку півтора тижні тому. Росіяни залишаються там з весни, але в обмеженій кількості. Доступ до Зябрівки, як і раніше, закритий. Як стояли, так і стоять російські війська, але зараз більше техніки і людей".

Нижче показано змімки із супутника. У північній частині аеродрому будуються піщані насипи.

Подібні споруди у вигляді курганів можна побачити, наприклад, у військовій частині 1146 зенітно-ракетного полку, яка виконує завдання з охорони Остравецької АЕС. Там на насипах встановлені радіолокаційні станції (див. фото нижче), які використовуються для ідентифікації цілей і наведення ракет.

На супутниковому знімку внизу, зробленому 16 жовтня, видно, що на території аеродрому "Зябрівка" збільшилася кількість військових вантажівок, розширилася територія військового містечка, помітна наявність зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400. Також бачимо потяг, який прибув з пальним.

Читайте також