Сусіди скаржились на "притон": відомі обставини кривавого вбивства у Рівному

У Рівному вчора, 25 серпня, сталось жахливе вбивство на вулиці Князя Романа. Головний підозрюваний у злочині сам викликав поліцію. Після прибуття на місце правоохоронці виявили на сходовій клітці мертве тіло 44-річного рівнянина.

Заступник начальника ГУНП у Рівненській області Сергій Крошко прокоментував даний інцидент. За його словами, виклик на лінію 102 надійшов бдизько 15-ї години. Попередньо відомо, що чоловіки разом розпивали спиртні напої у квартирі покійного.

"Слідчо-оперативною групою було зафіксовано тіло чоловіка - власника квартири. За зовнішніми ознаками було видно масивну крововтрату. Надалі було з'ясовано, що чоловіки вживали спиртні напої. Причини конфлікту ми на даний час з'ясовуємо. Є різні версії. Чоловік наніс декілька ударів ножем в область черевної порожнини потерпілого. Наразі підозрюваного затримано у порядку ст. 208 кримінального кодексу. Йому буде оголошено підозру відповідно ч. 1 ст. 115. Буде вирішено питання щодо обрання йому запобіжного заходу", - зазначає пан Крошко.

Свідків даного злочину немає, адже чоловіки були наодинці у помешканні. Однак, підозрюваний зазначає, що під час конфлікту потерпілий вдарив його металевим ключем. Також, з його слів, ніж спочатку був у руках власника квартири. Тільки у ході сварки він вихопив його та наніс удари в живіт. Дана версія буде перевірятися. 

"Скільки було ударів ножем - буде відомо після експертизи. Попередньо, після огляду лікарями, там були множинні колото-різані рани. Чоловіки спілкувалися тривалий час. Підозрюваний дійсно жив у нього. У покійного є сестра рідна, яка проживає з матір'ю. Вона розповіла, що він проживав сам і час від часу до нього заходили відвідувачі, з яким він вживав спиртні напої", - пояснив Сергій Крошко.

Обидва чоловіки ніде не працювали та систематично вживали алкоголь. Крім того, сусіди раніше скаржились сестрі на "притон" у квартирі.

"Чоловік втратив багато крові. Очевидно, підозрюваний зачепив артерії. Крім того, постраждалий втікав від нього, йшов з п'ятого на четвертий поверх. Відповідно, від крововтрати втратив свідомість. Там є сліди, як він втікав", - додав начальник кримінальної поліції.

За умисне вбивство підозрюваному загрожує від 8 до 25 років позбавлення волі.

Читайте також