Товариство Червоного Хреста України відсвяткувало своє століття

Днями виповнилося 100 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України. Повідомляє Рівненська обласна рада. 

Це одна з найчисельніших та найвпливовіших громадських організацій, основне  завдання якої - сприяти органам державної влади в їхній діяльності в гуманітарній сфері. З нагоди ювілейної дати Рівненська обласна рада надіслала до Верховної Ради України клопотання - нагородити Грамотою ВРУ голову Корецької районної організації Товариства Червоного Хреста України Олександра Якимчука.

Згідно з текстом відповідного Рішення № 903 від 16 березня 2018 року, депутати просять Верховну Раду України нагородити Олександра Якимчука Грамотою ВРУ - «за активну гуманістичну і милосердну діяльність, особистий вагомий внесок у вирішення питань соціальної підтримки незахищених верств населення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 100-річчя Товариства».   

Відповідно до Постанови Верховної Ради України №2541 від 5 липня 2001 року «Про почесну грамоту та Грамоту Верховної Ради України», клопотання спершу розглядається головою ВРУ, а потім - комісією з питань нагороджень.

Довідково.  З перших днів існування Товариство Червоного Хреста України працює в таких напрямках: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, дітям вулиці, багатодітним сім’ям, потерпілим унаслідок надзвичайних ситуацій (зокрема від аварії на Чорнобильській АЕС), мігрантам, біженцям, шукачам притулку, іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки. З 2013 року Товариство працює в особливому режимі. Створено загони швидкого реагування для надання допомоги постраждалим під час громадського неспокою, особливо в Києві, Харкові, Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Вінниці і Вінницькій області. Товариство зосереджує роботу на наданні допомоги постраждалим і переміщеним особам із зони збройного конфлікту на сході України та Криму, а також продовжує допомагати вразливим категоріям населення. У 2014–2017 роках Товариство надало гуманітарну підтримку постраждалим від збройного конфлікту на сході України на загальну суму понад 600 млн. грн. (продукти харчування, одяг, взуття, предмети побуту, ремонт будинків, засоби гігієни, медикаменти, лікування, оздоровлення), в тому числі – медичним закладам, де перебувають на лікуванні поранені внаслідок збройного конфлікту, на суму понад 86 млн. грн.

Читайте також