Третяк відповів на петицію щодо створення у Рівному майданчика для дрифту

Ілюстративне фото

На сайті Рівненської міської ради раніше було розміщено петицію про створення на території громади майданчика для дрифту авто. Дана питання не вперше обговорюється у суспільній площині. Раніше любителі подрифтувати використовували для цього парковку на мікрорайоні Ювілейне біля ТРЦ "Екватор". 

У самій петиції йшлося про те, що хоч дане питання не є актуальним у військовий час, однак окрема території для таких розваг дасть можливість для пішоходів і водіїв бути в більшій безпеці.

Нещодавно міський голова Олександр Третяк опублікував відповідь на дану петицію на сайті міськради.

"Інформація щодо наявності на території Рівненської міської територіальної громади вільних земельних ділянок, що можуть бути використані для створення спеціального майданчика для дрифту авто, відсутня.

Крім того в чинній містобудівній документації Рівненської територіальної громади відсутня інформація щодо передбачених проектних об’єктів – майданчиків для дрифту авто.

Можливість перспективного розміщення даного об’єкту може бути розглянута при розробці нової містобудівної документації Рівненської територіальної громади чи внесенні змін до існуючої", - йдеться у повідомленні.

Також на сайті зазначають, що кваліфікувати дане питання як розвиток певного виду спорту не планують.

Крім того, до керівництва міста не звертались жодні спортивні федерації з приводу створення майданчику для дрифту.

Читайте також