"Цей місяць був перепочинком": на Рівненщині до кінця серпня чекають ріст кількості хворих на COVID-19

На Рівненщині у другій половині серпня прогнозують ріст захворюваності на коронавірус.

Як повідомив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов, така тенденція була очікувано, але динаміка пішла вгору раніше, ніж передбачалось.

"Після липневого зменшення показників захворюваності до мінімуму. Можна сказати, що цей останній місяць був перепочинком, коли кількість активних хворих місцями була менша 70, що є досить низькими показниками взагалі для світу і України. Ми виходимо на різке зростання захворюваності. Нехай зараз абсолютні показники відносно тих, що ми мали, невеликі. Але значне різке зростання говорить про те, що ми входимо у фазу зростання, а значить, що найближчі два-три тижні ми будемо мати немаленьке навантаження на медичну систему. Ця тенденція у Європі відбулась дещо раніше. Це було очікувано. Прогнозувалось на початок осені, але ми бачимо, що вже проблема виникне у другій половині серпня", - пркооментував Роман Сафонов.

Головний санітарний лікар області наголосив, що головним методом запобігання поширенню вірусу є вакцинація.

"Не потрібно слухати експертів, які кажуть, що більшість перехворіли, проблем не буде. Це вже говорили на початку цього року. Ми бачили, що третя хвиля продемонструвала вдвічі більшу захворюваність та летальність. Медики неодноразово казали, що потрібно приходити у пункти щеплень, вакцинуватися. Я зараз кажу, що не приходити, а вже бігти, їхати, летіти і швидко це зробити. Ми відкладаємо найважливіші речі у нашому житті на потім. Найважливіше - це наше здоров'я. Щоб виробився імунітет потрібно два тижні. Саме на цьому тижні, на наступному я закликаю мобілізуватись і хто ще не хворів, хто не отримав двічі щеплень - прийти і вакцинуватися", - зазначив Роман Сафонов.

Читайте також