Турагенства чекають відкриття кордонів та запрошують туристів на Рівненщину

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Епідемія коронавірусу та карантин внесли суттєві корективи у діяльність туристичних фірм. Досі невідомо коли відновиться авіасполучення між країнами та відкриються кордони. Рівненські турагенства чекають завершення обмежувальних заходів, а поки пропонують своїм клієнтам альтернативні варіанти закордонному відпочинку.

Директорка туристичного агенства «Фаворит-Р» Жанна Бондар розповіла журналістам «Рівне Медіа», що наразі діяльність туроператорів зведена до роботи з тими туристами, які скористались послугою раннього бронювання.

– Зважаючи на неможливість здійснення турів, агенції працюють з туристами лише в напрямку перебронювання туру, переносу дат подорожі, замороження сплачених коштів і т.д. Кожен туроператор має свої умови та пропозиції виходу з цієї ситуації і досить важливо правильно їх донести до туриста, – пояснила представниця турагенства.

Значну частину рівнян цікавить можливість якнайшвидшого відновлення мандрівок до Туреччини та Єгипту. Однак точної дати турагенства назвати не можуть, хоча й активно готуються до змін. Наразі зусилля урядів багатьох держав направлені на те, щоб зробити відпочинок туристів цього року безпечним.

– Чи реально, що Туреччина та Єгипет відкриють кордони? Ми повинні розуміти, що можливість відпочинку на території цих держав залежить від багатьох факторів: і один з важливих - це відкриття Україною авіапростору та дозвіл на здійснення чартерних рейсів. Є думки, що Єгипет буде в першу чергу відкритий для України та Білорусі, але ще раз прошу звернути увагу на те, що це зовсім не означає того, що Україна зробить теж саме, – говорить Жанна Бондар.

Сучасна реальність змінює вектори руху турагенств у напрямку популяризації відпочинку всередині країни. Акцент хочуть зробити на запрошенні туристів з інших регіонів України до Рівненщини.

– Рівненщина дуже багата і на історичні пам’ятки, і на "instaplaces" (місця для інстаграм-фото, - авт.), В нас є та краса, яка милує око так, як ніде. Не забувайте про "Чудеса України", які знаходяться на Рівненщині. З огляду на мій особистий досвід роботи з приїжджими групами, найбільш сильне враження справляють Тараканівський форт, Острозька академія, Берестечко та інші. Дуже багато залежить від екскурсовода, – зазначає представниця турагенства.

Днями з’явилася інформація, що повітряний кордон Україна може відкрити влітку, однак багато буде залежати від кроків інших держав у цьому напрямку.

Ми писали про те, що на Рівненщині готують альтернативу відпочинку закордоном. Чим готуються дивувати туристів читайте ТУТ.

Читайте також