У Брянській області загинула група українських розвідників

Четверо українських бійців загинуло на території рф під час виконання бойового завдання. 

Зокрема це Юрій Горовець, Максим Михайлов, Тарас Карпюк та Богдан Лягов. 

Про це повідомляють росЗМІ, також інформацію підтвердив військовослужбовець ЗСУ Євген Карась. 

ФСБ росії заявила, що було вбито чотирьох українців, які нібито намагались проникнути на територію Брянської області для проведення "диверсійно-терористичних актів". 

Зазначається, що українські розвідники нібито мали західну зброю, зокрема, німецькі пістолети-кулемети SIG Sauer і боєприпаси до них, а також прилади зв’язку, навігації та бомби загальною потужністю близько 40 кілограмів тротилу.

Згодом загибель військових підтвердив і боєць ЗСУ Євген Карась. З оприлюднених росіянами фото він зробив висновок, що група потрапила на мінне поле. Крім того він поділився спогадами про загиблих. 

"Успішний диверсант. Це був його далеко не перший розвідувальний вихід. Росіяни заплатили страшну ціну… Націоналіст. Християнин. Актор. Мандрівник. Ветеран. Багаторічний учасник спільноти "Братство" Дмитра Корчинського", – написав він про Юрія Горовця.

"Козак "Непийпиво". Веселий і розпусний. Добрий та сміливий. Вічно молодий "провокатор Корчинського". М'який, але з вогником в очах. Романтик, який запалював пластидом зорі над окупованими територіями Брянщини, Курська і Бєлгорода", – розповів Карась про Максима Михайлова.

"З початку війни 19-річний хлопець почав воювати. Відразу зголосився в диверсійну групу. Можете уявити кількість вдалих операцій з лютого… Хлопець надзвичайно сміливий. Завжди викликався добровольцем. І хоча через юний вік нарікав, що часто не беруть на найскладніші завдання, але "Аполлон" був щасливий. Його вважали геніально здібним, бо показував одні з кращих результатів по фізичній та тактичній підготовці", – опублікував він спогад військового, який служив разом з Богданом Ляговим.

Читайте також