У другому турі виборів міських голів вчора була критично низька явка

Фото - ілюстративне

Учора, в неділю, 15 листопада, в семи містах України пройшов другий тур виборів міських голів. Зокрема, голосування пройшло у Луцьку, Краматорську (Донецька область), Українці (Київська область), Одесі, Сумах, Херсоні та Кам'янець-Подільському (Хмельницька область). Окрім того, у територіальних громадах з кількістю виборців до 10 тисяч у 16 регіонах відбувалося повторне голосування з виборів депутатів 46 місцевих рад.

Так, за оперативною зведеною інформацією ЦВК, станом на 20 годину на момент закінчення голосування явка під час повторних виборів міських голів вчора, 15 листопада, згідно з повідомленнями усіх територіальних виборчих комісій, явка виборців склала всього 24%, що значно менше, ніж у першому турі. Очевидно, що карантин вихідного дня таки вплинув на активність українців.

В ЦВК зазначили, що ці відомості не носять офіційний характер, оскільки відповідно до постанови ЦВК від 20 жовтня 2020 року № 404 вони надходять до Комісії від органів ведення Державного реєстру виборців, які своєю чергою отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами зв’язку, зокрема телефоном, або електронною поштою. 

Нагадаємо, що у Рівному також пройде другий тур виборів міського голови. Вони назначені вже на найближчу неділю, 22 листопада. Рівняни обиратимуть нового очільника міста з-поміж двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі - між Віктором Шакирзяном ("Рівне Разом") та Олександром Третяком ("Європейська солідарність"). Результати голосування, згідно з законодавством, мають бути встановлені не пізніше, як на п’ятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада включно.

 

Читайте також