У Дубенському районі видобуватимуть пісок та суглинки

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

11 червня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи депутати розглянули питання надання гірничого відводу для видобутку суглинків і пісків на Дубенщині.

Приватне акціонерне товариство «Дубрик» розробило проект гірничого відводу площею у 3,77 га для подальшого розробки Загірцівського родовища та надало його на розгляд депутатів. Також під час засідання постійної комісії до депутатів звернулася сільська голова Тараканівської громади Наталія Сорочинська, яка запевнила, що розширення роботи ПрАТ «Дубрик» – в інтересах ОТГ, бо ж серед мешканців громади більше півсотні працюють у цьому товаристві, а воно вчасно сплачує податки. Тому депутати одноголосно погодили питання про надання відводу та рекомендували винести на розгляд чергової сесії ради цієї п’ятниці.

Окрім того до членів постійної комісії звернулася секретар Красносільської ради, що на Гощанщині із проханням розібратися у ситуації, що виникла навколо вирубки зелених насаджень поблизу села Чудниця.

«Підприємець, який отримав земельну ділянку за межами населеного пункту вигравши аукціон, планує звести на ній стрілецький комплекс, однак фактично земельна ділянка надана під забудову має деревні насадження. Місцеві мешканці упродовж років використовували цю галявину як зону для відпочинку. Тому, хоча підприємець, очевидно діє в межах законодавства, на наступному засіданні комісії ми спробуємо улагодити конфлікт між ним та місцевими мешканцями, знайшовши компромісне рішення», - зазначив голова постійної комісії Володимир Валявка.

Прес-служба Рівнеоблради

Читайте також