У Дубні покарали пенсіонера, який закликав допомагати російській армії

У Дубні оголосили вирок 64-річному місцевому жителю, який закликав підтримувати російську армію. 

Нагадаємо, чоловік у заборонені соцмережі "Одноклассники" випрадовував російські злочини, зокрема у Бучі, та закликав "допомагати російські армії всім, чим можна". 

Як йдеться у вироку Дубенського міськрайонного суду, Ігор Гранкін поширив кілька дописів у мережі "Одноклассники" період з 11 березня по 13 червня. У них він заперечував збройну агресію, яку росіяни чинили в Україні. 

Як видно зі скринів дописів чоловіка, які поширила СБУ, той заявляв, що "українці повинні відповідати за наклепи на росіян стосовно звірств у Бучі, а також те, що "українці самі себе повбивали". Також він закликав підтримувати армію рф. 

Під час розслідування підозрюваний визнав свою провину. Саме це суд визнав пом'якшуючою обставиною, натомість обтяжуючих обставин суд не знайшов. Крім того суд врахував, що до цього Гранкін не був судимий. 

Також відомо, що раніше він тривалий час працював та проживав на території росії. 

Зрештою суддя Микола Панчук визнав чоловіка винним за ч.1 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність) та заборонив йому десять років обіймати посади у держорганах та місцевому самоврядуванні. Слід зазначити, що максимальне покарання, яке передбачає ця стаття, - це заборона на 15 років обіймати певні посади. 

За матеріалами zaxid.net

Читайте також