У двох ОТГ на Рівненщині відкрили поліцейські станції

Сьогодні, 18 червня, службі дільничних офіцерів поліції виповнилося 96 років. Саме цього дня у Рівненській області відкрили ще дві поліцейські станції. Відтепер Клесівська ОТГ у Сарненському та Старосільська ОТГ у Рокитнівському районах матимуть нові приміщення для місцевих поліцейських. 

У відкритті поліцейської станції на території Клесівської об’єднаної територіальної громади взяв участь т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков. Полковник поліції особисто ознайомився з умовами, в яких нестимуть службу підлеглі. Адже окрім дільничного офіцера, тут матимуть змогу працювати також групи реагування патрульної поліції та інші правоохоронні підрозділи за потреби. 

«Відкриття поліцейських станцій зробить території обслуговування безпечнішими, а дільничні зможуть якісніше надавати поліцейські послуги та допомагати людям вирішувати їхні проблеми на місці», — наголосив Сергій Волков.

Окрім того, в рамках впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади» та з метою налагодження ефективної взаємодії поліції з населенням кожна ОТГ матиме свого дільничного.

«Робота дільничного передбачає спілкування з людьми, — зауважив на відкритті поліцейської станції у Старому Селі заступник начальника ГУНП в Рівненській області Людвіг Файт. — Для того, аби поліцейський завжди був поряд із громадою, оперативно реагував на звернення людей, які живуть на території його обслуговування, ми створюємо їм належні умови».

Так, з нагоди відкриття станцій поліцейським, які нестимуть тут службу, Головне управління Національної поліції в Рівненській області виділило службові автомобілі.

Користуючись нагодою, Людвіг Файт обговорив із представниками місцевої влади питання створення громадського формування, яке допомагатиме правоохоронцям у забезпеченні публічної безпеки та порядку.

Нагадаємо, у Рівненській області вже функціонують 12 поліцейських станцій та Центр безпеки.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області

Читайте також