У громаді на Рівненщині показали автентичні вишиванки та приготували традиційні місцеві страви (ФОТО)

На Костопільщині відтворили традиційні страви й автентичний одяг.

Про це повідомили в Костопільській міськраді.

"Східні млинці з потравкою, перепічки, «Косяки» з часником, голубці з пшоняною кашею, пироги з буряком. Рецепти цих та інших страв досліджували та відтворювали в рамках проєкту «Костопільщина на смак». Наша громади приєдналася до обласного культурного проєкту «Рівненщина на смак». Його метою є збереження та популяризації традиційної кулінарної спадщини", - ідеться в повідомленні міськради.

На презентації підсумків проєкту побували начальниця управління культури й туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, заступник міського голови Сергій Герук, працівники закладів культури громади, а також жителі, які зберегли унікальні рецепти страв. Окрім цього, присутні мали можливість оглянути збережені автентичні вишиванки й рушники, які також зібрали на Костопільщині.

«Гастрономічні особливості Костопільщини досліджували працівники КЗ "Центр культурних послуг" Костопільської міської ради під час експедицій у села громади. Вони задокументували та відзняли самобутні рецепти, які притаманні саме нашому регіону. Йдеться про ті страви, які передаються з покоління в покоління. Сподіваюся, що цінність цього проєкту через роки зможуть побачити і наші нащадки», - підсумував Сергій Герук.

Читайте також