У громаді на Рівненщині відкрили чотири меморіальні дошки полеглим Героям (ВІДЕО)

У День Героїв, 23 травня, у Симоновському ліцеї було відкрито чотири меморіальні дошки на знак вшанування пам’яті полеглих випускників закладу. 

Про це повідомляють на сторінці Гощанської селизної ради.

Зокрема, дошки присвячені пам'яті Євгена Карпця, Олександра Полюховича, Юрія Ніневського, Андрія Сондака, які загинули в боротьбі з російськими окупантами.
Євген Миколайович Карпець народився 26 березня 2001 року, загинув 5 травня 2022 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Золоте Луганської області. Йому було лише 21 рік.

Олександр Віталійович Полюхович народився 11 березня 2001 року, загинув 2 грудня 2022 року у віці 21 року поблизу населеного пункту Червонопопівка Луганської області.

Юрій Васильович Ніневський народився 13 грудня 1975 року, помер 16 грудня 2022 року від інфаркту вдома, щойно приїхавши в довгоочікувану відпустку. За три дні до того йому виповнилося 47 років.

Андрій Михайлович Сондак народився 28 червня 1989 року, загинув 7 квітня 2022 року під час обстрілу з протитанкового керованого реактивного снаряду (ПТУРса) поблизу села Берестове Бахмутського району Донецької області. Серце Героя зупинилось на 33 році життя.

Меморіальні дошки відкрили сестра Євгенія Карпця Ірина, сестра Олександра Полюховича Єлизавета, сестра Юрія Ніневського Оксана й дружина Андрія Сондака Олена.

"Наші герої з меморіальних дошок щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, односельчан і нагадуватимуть кожному про надзвичайно високу ціну миру. Вшанування їх пам’яті – це не просто наша шана і гордість за справжніх героїв, це наш святий обов’язок. За понад рік війни мешканці Симонова провели в останню дорогу також загиблих у війні з російськими окупантами В’ячеслава Баюна, Андрія Семенюка, Романа Чумака, Віталія Дурненка, Сергія Гупалюка. Пам'ять всіх односельців-Героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання",  - йдеться у повідомленні.