У громаді на Рівненщині відкрили меморіальну дошку на честь земляка-Героя

Вчора, на фасаді Ситненського ліцею громади встановили меморіальну дошку на честь загиблого воїна Володимира Лемещука. Вшанувати пам'ять захисника прийшли рідні та друзі, військовослужбовці, керівництво громади та місцеві жителі.

Пам’ятну дошку загиблому Герою освятили місцеві священнослужителі отець Дмитро та отець Михайло.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих земляків Івана Лемещука, Володимира Лемещука, Дмитра Биця, Едуарда Железняка та всіх Героїв, хто віддав життя у боротьбі за волю України. По тому - відвідали місце вічного спочинку Героя Володимира Лемещука на місцевому кладовищі.

Володимир Лемещук проживав у с. Гайки-Ситенські. Після закінчення школи вступив на навчання до Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Після закінчення академії, здобувши військову освіту, проходив службу в Збройних силах України.

Капітан, командир механізованої роти Володимир Лемещук загинув 20 квітня у боях біля населеного пункту Попасна на Луганщині.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, відповідно до Указу Президента України №390/2022 воїна нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Читайте також