У храмі на Волині замироточили ікони та хрест

У храмі Благовірних князів Бориса і Гліба села Шклинь на Волині сталося незвичайне явище. На кількох образах і хресті, що знаходились у вівтарі, з’явилося миро.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Першим його побачив 13-річний паламар Степан Кривенький, який 28 березня відмикав церкву. Запашний струмочок тік від ікони Зіслання Святого Духа. Тож поспішив сповістити про це настоятеля парафії протоієрея Михайла Стрільчука. Надалі дивовижне явище поширилося на ікони «Тайна вечеря», Почаївської Божої Матері, старий хрест.


Відповідно до чинного в єпархії порядку, релігійні предмети, із якими, ймовірно, сталося чудо, було винесено на середину храму і за ними з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла спостерігають. Помічено, що мироточення посилюється під час молитви (акафістів, молебнів за мир, що правляться зараз), тобто виключається якийсь фізичний вплив на ці речі.
До парафії, довідавшись про диво, приїжджають перші прочани (поїздку влаштував паломницький центр єпархії «Україна»).


Душпастир не знає, чому саме шклинський храм сподобився на таке незвичайне явище, але вважає, що це добрий знак. 


Напевно, закінчення війни і справедливий мир невдовзі прийде на багатостраждальну Україну. Хоча слова «миро» і «мир» різного походження, але дуже близькі за звучанням, каже панотець.


Храм на честь Бориса і Гліба, одних із перших давньоруських святих, зведено у Шклині десять років тому. Раніше тут стояла церква, споруджена у 1864 році (теж Борисо-Глібська, але престольний празник у селі – на Покрову, бо, ймовірно, ще давніший храм був Покровським). «За совєтів» святиню переробили в музей атеїзму. Коли її врешті було повернуто православним, будівля виявилася непридатною через ветхість. А в 2019-му ця парафія перейшла у лоно Православної церкви України.

Читайте також