У Костополі масово розклеюють рекламу й оголошення в заборонених для цього місцях (ФОТО)

У Костополі розклеюють рекламу й оголошення в заборонених для цього місцях.

Про це повідомили в Управлінні інфраструктури Костопільської міськради.

Проблема масового розклеювання оголошень, афіш і реклами в заборонених для цього місцях залишається актуальною для Костопільської територіальної громади.

Не звертаючи увагу на чинні заборони, окремі громадяни та суб’єкти підприємницької діяльності продовжують розміщувати потрібну їм інформацію на будинках, стовпах, парканах, зупинках громадського транспорту, деревах тощо.

Як відомо, розклеювання оголошень у невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція, установлена у статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), передбачає штраф. Для пересічного громадянина, який розклеював оголошення “продам” або “куплю”, передбачений штраф, що коливається від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн), а для суб’єкта підприємницької діяльності та посадовця такий штраф може скласти 50-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Доцільно використовувати інші джерела для розміщення оголошень чи реклами, а саме: засоби масової інформації, телебачення, газети оголошень, таблички для оголошень на житлових будинках комунальної власності, різні інтернет-майданчики.

"Не зважаючи на заборони, обклеювання продовжується, що створює додаткове навантаження для працівників комунальних підприємств, котрі щоразу проводять демонтаж самовільно розміщених оголошень.

Закликаємо всіх рекламодавців відповідально поставитися до цього питання та неухильно дотримуватися встановлених Правил благоустрою Костопільської міської територіальної громади та законів України", - наголосили наприкінці.

Читайте також