У Костополі реконструюють Меморіал слави

Нещодавно працівники підрядної організації розпочали реалізацію проекту реконструкції "Меморіалу Слави" у місті Костопіль.

Спеціалісти встановили паркану та розпочали демонтажні роботи.

Початку реалізації проекту передувало розроблення проектно-кошторисної документації, її затвердження, проведення тендеру на виконання робіт через систему "Прозоро".

Відповідно до проектної документації, реконструкція «Меморіалу Слави» передбачає виконання таких робіт як: комплекс підготовчих будівельних робіт, облаштування квітників, встановлення плит, вкладання бруківки, лицювання сходів базальтовими плитами, встановлення базальтових поребриків, встановлення лавок та урн для сміття, ліхтарів вуличного освітлення та ін.

Також, з Меморіалу Слави буде демонтовано цифри «1941-1945», які за радянських часів окреслювали період Великої Вітчизняної війни, а на їх місці встановлять нові – 1939-1945 – період Другої світової війни.

Зазначимо, що на Меморіалі Слави у Костополі будуть розміщені усі пам'ятні знаки та скульптури, які вшановують подвиги та жертв радянської доби. Зокрема, до існуючих на Меморіалі монументів, доєднається пам’ятник жертвам голодоморів, який нині знаходиться у парку відпочинку по вулиці Незалежності.

Більше ескізних зображень Проекту можна подивитись за посиланням.

За інформацією Костопільської міської ради. 

Читайте також