У Рівному напередодні Великодня провели масштабні благодійні акції на підтримку військових

Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитися теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних сил України й військових, які отримали поранення та проходять лікування і реабілітацію в медзакладах міста. 

Так, на базі Рівненського ліцею № 1 відбувся благодійний захід під час якого поранені на фронті військові, котрі зараз проходять лікування в Рівному, спільно зі школярами прикрашали Великодні паски. Їх попередньо випікали за всіма канонами в печах, усі інгредієнти для приготування придбали благодійники, представники соціально відповідального бізнесу міста. Мета акції - аби паски, прикрашені руками рівненських школярів, напередодні Великодня потрапили до українських бійців, які перебувають на лікуванні в рівненських медзакладах, часто - дуже далеко від дому, і не мають можливості зустріти світле свято Великодня за всіма традиціями.

"Ми вдячні всім нашим захисникам за їх мужність, за самовідданість, із якою вони стали на наш захист. І в ці святкові дні ми особливо хочемо показати нашу шану їм - нашим Героям. Ми розуміємо, що більшість поранених зараз проходять лікування і реабілітацію далеко від дому, вони не можуть в повній мірі відчути теплоту і любов своїх родин, а це дуже важливо, особливо напередодні такого величного свята як Великдень тому, спільно з соціально відповідальним бізнесом нашого міста ми провели таку акцію. Я дякую всім, хто долучився до організації цієї акції та меценатам, завдяки яким цей проект вдалося реалізувати: Компанії  «МОЛОКІЯ»,  ТОВ «ЗАГРАВА ГЕЙМЗ», Групі компаній Реноме, Компанії “КТС”, Благодійній пекарні «Паляниця», Торговій марці «Мацик». Дякую за те, що впродовж усіх років війни ви завжди серед перших, хто допомагає Збройним силам України, звісно хочу подякувати нашій команді депутатів особливо Світлані Марчук та Катерині Марчук за їх постійну участь в організації таких масштабних благодійних акцій. Дякую нашим неймовірним школярам за участь і низько вклоняюсь всім бійцям Збройних сил України, - говорить секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян

Ці освячені митрополитом Рівненським та Острозьким Іларіоном великодні паски відправлять до медичних закладів міста, щоб уже завтра подарувати свято тим, хто зараз на лікуванні та реабілітації, далеко від дому та близьких.

"Мені дуже приємно, що такий захід ми проводимо у моїй рідній школі. Адже так важливо, щоб наші захисники відчували нашу підтримку. Не зважаючи на те, що військові зараз далеко від дому, вони повинні відчувати святковий настрій та нашу беззаперечну вдячність", - наголошує співорганізаторка акції, депутатка Рівнеради Катерина Марчук.

Військові, які долучилися до акції кажуть, що це надзвичайно позитивні емоції. А напередодні свята - це особливо приємно.

"Знаєте, я дуже радію, що зміг долучитися до цієї акції. Це моє рідне місто і приємно, що в Рівному так дбають про наших захисників, - говорить військовослужбовець, який знаходиться на реабілітації, Валерій. - У процесі прикрашання пасок я відчув особливе умиротворення. А про самі прикраси пасок, то можу сказати, що найголовніше - це думки, з якими ви це робите, а не те, як саме вона прикрашена".

Окім того, Віктор Шакирзян разом із депутатками Рівнеради Катериною Марчук і Світланою Марчук долучилися до благодійної акції «Особливе Великоднє дерево», яку організували вихованці навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина». Під час заходу на всіх присутніх чекали аукціони, майстеркласи, конкурс талантів. Завдяки цим талановитим діткам удалося зібрати кошти на придбання РЕБ для 141-ї окремої піхотної бригади. Команда «Рівне Разом» долучилася до збору, а також подарувала FPV-дрон і «DJI Mavic 3 Pro», які допоможуть нашим захисникам давати гідну відсіч ворогу.

Тільки разом ми можемо наближати нашу перемогу та дарувати відчуття свята тим, хто цього так потребує.

Читайте також