У лісі в Рівненському районі жінка понівечила дерева, щоб прикрасити свою клумбу (ФОТО)

У Рівненському районі жінка понівечила шість дерев, щоб назбирати кори для своєї ділянки.

Про це повідомили у Поліському лісовому офісі.

Зокрема, порушниця діяла у лісових масивах поблизу с. Зірне.

Виявили факт працівники групи оперативного реагування та лісової охорони філії Березнівське лісове господарство» під час рейду.

Жінка не заперечувала свою вину. Пояснила, що хотіла прикрасити клумбу біля дому. І погодилася сплатити штраф – за «пошкодження дерев до неприпинення ступеня росту».

Навіщо взялася зрізати кору з живого дерева, а не просто назбирала в лісі опалу - пояснити важко.

"Цього робити не можна в жодному випадку. Щоб подібні ситуації не повторилися ні в лісі, ні на приватних присадибних ділянках. Кора захищає дерево від шкідників, хвороб, екстремальних температур і втрати вологи. Зняття кори робить дерево дуже вразливим.

Відіграє роль транспорту поживних речовин. Під корою розміщені шари тканин, зокрема камбій, які відповідають за транспортування води та поживних речовин між корінням і листям. Пошкодження цих тканин порушує всі процеси.

Кора допомагає підтримувати механічну цілісність рослини. Її пошкодження може послабити дерево, зробивши його більш вразливим до фізичних пошкоджень і вітровалів.

Зрізи на корі погіршують зовнішній вигляд дерева і можуть залишити довготривалі рубці.

Загалом зняття кори може серйозно нашкодити рослині. Це порушує нормальну життєдіяльність дерева і навіть може призвести до його загибелі". - наголошують лісівники.

Читайте також