У МОЗ затвердили правила роботи гірськолижних курортів під час карантину

Відпочивати на зимових гірськолижних курортах дозволятимуть лише тим громадянам, у яких буде в наявності COVID-сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест чи сертифікат про одужання. Відповідні правила затверджені у постанові головного санлікаря країни. 

Так, МОЗ рекомендує проводити перевірку ковідних документів під час заселення до готелю, або під час придбання абонементу на гірськолижне катання. Про це під час брифінгу повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко. 

- Відвідувачам курорту рекомендується присвоїти спеціальну позначку, наприклад, наліпку, яка б дозволила ідентифікувати те, що у людини документи вже перевірялись. Також позначка має свідчити про те, хто саме їх видав - який суб'єкт господарювання. Це потрібно, щоб уникнути повторної перевірки документів та надати можливість користуватись суміжними послугами - послугами підвісних канатних доріг, вуличних ярмарок та іншими схожими послугами, - каже Віктор Ляшко. 

Проте COVID-документ повинен бути у відпочивальника постійно. Його потрібно пред'являти на вимогу представників закладів та контролюючими органами. Яким чином та в якому місці перевіряти наявність докуменітв - залишається на вибір суб'єктів господарювання. Відповідальність за організацію виконання заходів покладається на власників бізнесу, пояснив голова МОЗ. 

У випадку відсутності у працівників чи відвідувачів закладу його власник може понести відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень. 

Читайте також: 20 тис гривень - лікарям і 13,5 тис - молодшому персоналу: медикам Рівненщини підвищать зарплати.

Читайте також