"У нас - війна. Це ж не пінг-понг", - Зеленський просить негайно вирішити питання щодо передачі літаків із Польщі

Президент Володимир Зеленський вкотре закликав американських партнерів негайно вирішити питання стосовно перекидання МіГ-29 із Польщі. 

Про це він сказав у своєму сьогоднішньому зверненні. 

- Україна з першого дня російського вторгнення повторює партнерам: Якщо ви не закриєте небо, ви також будете відповідальні за цю масштабну гуманітарну катастрофу. Росія використовує ракети, авіацію, гвинтокрили проти нас, проти цивільних людей, проти наших міст, нашої інфраструктури.  Це гуманітарний обов'язок світу - реагувати. Але рішення немає, - сказав глава держави. 

За його словами, питання наразі стоїть в логістиці. Адже вже є офіційне рішення Польщі про передачу літаків на американську базу. Також була досягнута попередня домовленість із американською стороною. 

-А ле при цьому чуємо, що пропозиції польщі нібито необґрунтовані. І це кажуть у Вашингтні. Тож коли буде рішення, - каже президент. 

- Послухайте, у нас війна. У нас немає часу на ці медіа, на всі ці сигнали. Це ж не пінг-понг. Це про людське життя. Ми ще раз просимо - вирішуйте це швидше, не перекидайте відповідальність, відправте нам літаки, - додає він. 

Читайте також