У одній зі шкіл Рівненщини була підозра на масове отруєння: 22 учням стало зле

Наприкінці листопаду до Рівненського обласного лабораторного центру надійшли повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції (ГКІ) у 22 дітей. Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я України

Зазначається, що діти перебували на амбулаторному лікуванні. 

Фахівці лабораторного центру відібрали зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Обстежено та організовано медичний нагляд за контактними. Проведено генеральне прибирання та заключну дезінфекцію в осередку, а також заняття з персоналом закладу, де навчаються захворілі щодо дотримання санітарного та протиепідемічного режиму.

Ми поспілкувалися із представником Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Василем Тонконоженком. За його словами, випадок масового отруєння не підтвердили.

"Дійсно, у школі в селі Берестя Дубровицького району учні звернулись до медпункту зі скаргами на погане самопочуття. У медпункті дітей оглянули і направили до місцевого ФАПу на обстеження. Спеціалісти дослідили воду, персонал та їжу у їдальні. В результаті, ні у дітей, ні у навчальному закладі збудників інфекції не виявлено. Підтверджую, що на погане самопочуття скаржились 22 дітей", - прокоментував пан Тонконоженко. 

Читайте також