У Польщі підтвердили перший випадок мавпячої віспи

У Польщі підтвердили перший випадок мавпячої віспи. 

Про це під час повідомив міністр охорони здоров’я країни Адам Недзельскі.

– У нас було близько 10 підозр на віспу мавп. Проби перевіряються. 10 червня – день, коли у нас перший випадок, – сказав глава МОЗ.

Прес-секретар Міністерства Войцех Андрусевич додав, що хворий перебуває в лікарні на ізоляції, з ним проведено епідеміологічну співбесіду. інших подробиць про пацієнта та місце його госпіталізації міністерство не повідомляє.

Віспа мавп – це інфекційне зоонозне захворювання (що означає, що воно може передаватися від тварин до людини), що викликається вірусом віспи мавп.

Це захворювання найбільш поширене в Центральній і Західній Африці. Саме тут розташовані вологі тропічні ліси, і саме тут мешкають тварини, які можуть передавати цей вірус. Основним джерелом інфекції є гризуни.

Європейський офіс Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) повідомив, що епідемія мавпячої віспи на Старому континенті почалася в середині квітня.

Як виявилося, це найбільша географічно поширена епідемія хвороби, коли-небудь зареєстрована за межами ендемічних районів Африки.

Дані показують, що за кількістю підтверджених випадків мавпячої віспи лідирують Німеччина, Велика Британія, Іспанія й Португалія.

За матеріалами fakty.com.ua

Читайте також