У разі провокацій готові "наробити дерунів": що кажуть у Рівненській ОДА про ситуацію на кордоні з Білоруссю

На Рівненщині перевірятимуть готовність силових структур до загроз і провокацій з боку Білорусі: в ОВА запевняють — готові до будь-яких сценаріїв.

Речник Рівненської ОВА Олександр Поліщук прокоментував ситуацію "Суспільному", зазначивши, що ЗСУ, ТрО та ДФТГ охороняють 218 кілометрів кордону.

"Якихось провокацій чи надзвичайних подій на кордоні нині немає. В разі будь-яких провокацій "наробити дерунів" готові і ЗСУ, і ТрО, і ДФТГ. І місцеве населення. Нагадаю, Полісся – це край повстанської слави. Там кожна людина чекає не з пустими руками. Всі максимально заряджені дати відсіч будь-якому ворогу та захистити свою землю", — зазначив речник ОВА.

За його словами, у лісах та на болотах півночі області "небажані відвідувачі візьмуть участь у захоплюючих атракціонах, в тому числі із "спецефектами".

"На мою думку, тільки максимально нерозумна людина може дати наказ про наступ із того боку. На місці білоруських солдатів це варто розцінювати як наказ стрибати у прірву. Заради чого йти і гинути у чужій війні? Відповідь на це питання має дати собі кожен білоруський військовий, перш ніж дивитися в бік України", — резюмував Олександр Поліщук.

Читайте також