У Рівненській міській лікарні відкрили нове відділення (ФОТО)

фото - Фейсбук

У міській лікарні - нове відділення, де рятуватимуть життя, пише Рівненська міська рада та її виконавчий комітет

Відділення інтервенційної радіології (кардіології) та реперфузійної терапії відкрили сьогодні в Рівненській міській лікарні. На закупівлю новітнього ангіографічного обладнання з міського бюджету виділили 12 мільйонів гривень. Ще 11 з половиною дофінансувала держава. Крім того, місто виділило понад 2 мільйони гривень на ремонт приміщення. При цьому враховувалися не лише про належні умови і комфорт для пацієнтів і персоналу, а й технічні вимоги всесвітньо відомого виробника ангіографу.

 

На відкриття відділення завітав видатний український кардіолог, заслужений лікар України,професор кафедри кардіології, доктор медичних наук, інтервенційний кардіолог Юрій Соколов. Оцінивши рівень обладнання, професор зауважив, що укомплектування відділення Рівненської ЦМЛ відповідає найсучаснішим вимогам. 

- Завдяки наявності такого відділення, апаратури і фахівців смертність від інфаркту вдасться знизити в рази. Ідеться про те, що з'явилася можливість рятувати життя усім, хто ще повинен жити. Забезпечити такий шанс, та ще й бюджетним коштом - величезне досягнення. Рівнянам дуже пощастило. Наприклад, кияни не мають таких можливостей, - зауважив Юрій Соколов.

Міський голова, своєю чергою, подякував депутатам Рівнеради за виділення значної суми бюджетних коштів на те, щоб відділення запрацювало. Адже місту довелося дофінансувати більше коштів, ніж становила сума державної субвенції.

- Ще кілька років тому ми не могли навіть мріяти про таке відділення і про такі можливості міського бюджету. Але сьогодні ми бачимо позитивні результати децентралізації. Це не перше нове відділення, котре ми відкриваємо цьогоріч. І не останнє. Якщо нам вдасться зберігати такі темпи розвитку, то за кілька років медицина Рівного зміниться кардинально, - наголосив Володимир Хомко. - Я вдячний депутатам, які поставилися з розумінням і проголосували за таке рішення. Адже ідеться про життя рівнян.

Довідково: на придбання ангіографічного обладнання для Рівненської ЦМЛ було виділено 23 мільйони 538 тисяч гривень, із них державна субвенція - 11 мільйонів 538 тисяч гривень, кошти міського бюджету - 12 мільйонів гривень. Ще 2 мільйони 214 тисяч гривень виділені з міського бюджету на капітальний ремонт приміщення.

Читайте також