У Рівненській області на території лісового масиву ліквідували звалище

На території філії «Дубенське лісове господарство» ДП «Ліси України» ліквідували сміттєзвалище.

Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу.

24 вересня, реагуючи на повідомлення, що надійшло на вебресурс «Екозагроза» щодо несанкціонованих сміттєзвалищ між селами Могилян і Мощаниця (Рівненський район), держекоінспектори спільно з представниками Острозької міської тергромади провели огляд зазначеної земельної ділянки та зафіксували факт множинного локального засмічення твердими побутовими відходами території земель лісогосподарського призначення.

За результатами обстеження інспекцією до Спеціалізованого сільськогосподарського виробничого кооперативу «Острозький лісгосп» було направлено лист із вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів.

Оскільки сміттєзвалище розміщується на землях, що належать філії "Дубенське лісове господарство", то ССВК "Острозький лісгосп" за належністю відправив лист інспекції на адресу зазначеного господарства.

Наразі інспекція отримала офіційний лист із фотознімками «Дубенське лісове господарство» ДП «Ліси України», у якому йдеться, що відповідно до зазначених у листі екоінспекції географічних координат було проведено обстеження лісових масивів і вжито заходи щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

Територія лісового масиву була приведена в належний санітарно-епідеміологічний стан, посилено контроль лісової охорони, із місцевим населенням проведено роз’яснювальні бесіди та попереджено про адмінвідповідальність за утворення стихійних звалищ твердих побутових відходів.

Читайте також