У Рівненській ОДА прокоментували протест на трасі Київ-Чоп

Сьогодні, 12 листопада, під час брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко прокоментував мітинг на трасі "Київ-Чоп", який влаштували підприємці.

Чиновник розповів, чи запровадять на Рівненщині карантин вихідного дня і чи реально протестами вплинути на рішення.

"Ми розуміємо, що для підприємств це дуже болісно - закриватись на вихідні дні. Розуміємо, що саме на вихідні припадає велика частина тої виручки, яку отримують заклади громадського харчування. Ми йшли назустріч цим закладам упродовж усіх місяців карантину. Разом з тим, та статистика по зростанню кількості хворих та смертей, говорить про те, що один з найбільш ефективних заходів для убезпечення населення - це обмеження роботи закладів громадського харчування. Уряд пояснює, що дане рішення приймається з позиції обмеження соціальних контактів, які у суботу і неділю значно зростають", - зазначив пан Тимошенко.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я висловило чітку позицію, що найбільш ризикованими закладами є Кафе та ресторани. 

"Ми прямо реагувати не можемо. Постанова Кабміну вже прийнята і ми чекаємо її публікації. Після селектору ми будемо спілкуватися з підприємцями - вони зможуть висловити свої пропозиції. Тобто, постанову Кабміну ми будемо виконувати, але свої пропозиції ми готові надавати, щоб захистити бізнес", - додав Ігор Тимошенко.

Читайте також