У рівненському «Інваспорті» може з’явитися новий спецавтомобіль

Спецавтомобіль з підйомником цього року може отримати комунальний заклад «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради. Заклад очікує на кошти Державного фонду регіонального розвитку, а також розраховує на співфінансування з бюджету області. Загалом йдеться про 1,5 млн.грн.

Саме у стільки обійдеться спеціально облаштований автомобіль, який дасть змогу возити на тренування та на змагання наших спортсменів з інвалідністю. Зокрема, він повинен бути обладнаний підйомником для спортсменів на візках на розрахований на 10-12 пасажирів.

Як розповів директор «Інваспорту» Андрій Демчук, розраховувати на такий спецтранспорт вони можуть завдяки тому, що виграли грант ДФРР. Заклад став одним із тих, чий проект затвердили у фонді. Проект  передбачає створення сприятливих умов для залучення до фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності, фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю на візках, а також з вадами зору І групи. Крім того, за словами Андрія Демчука, він обслуговуватиме тих, хто отримав інвалідність внаслідок травм під час воєнних дій. Йдеться про наших воїнів АТО та учасників ООС.

Загальна вартість автомобіля складе в межах 1,5 млн.грн. З них 225 тис.грн. – співфінансування з обласного бюджету. Щодо цього, то відповідний проект рішення про видвлення необхідної суми уже підготували на найближчу сесію обласної ради, яка має відбутися 14 червня.

Прес-служба Рівненської обласної ради

 

Читайте також