У Рівненському МБК пройшло два велелюдних концерти та благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

Понад п’ятсот вихованців Студії сучасного танцю та вокалу «Dance Way», зіркові гості – Дарина Гриценюк разом із ансамблем класичного танцю «Флеш», Катерина Качановська, Дмитро Чередниченко, а у фойє – благодійний ярмарок від громадських організацій «Рівне Разом» та «Дар». 28 січня у Рівненському міському будинку культури пройшов масштабний та видовищний благодійний концерт. Цього разу рівненські волонтери та митці збирали кошти на придбання потужного безпілотника «Кажан» для українських військових.

Як розповідає керівниця Студії «Dance Way» Анна Безкоровайна, це вже четвертий масштабний благодійний захід, який вони проводять разом зі своїми вихованцями. Цього разу організатори поділили виступи дитячих колективів та музичні номери на два концерти. Квитки заздалегідь можна було придбати безпосередньо у студії «Dance Way», кошти з реалізації яких також були спрямовані на придбання безпілотника.

«У студії «Dance Way» займається досить велика кількість вихованців. Сьогодні тут беруть участь понад 500 дітей. Концертна програма є досить насиченою і глядачів просто не вмістить навіть така глядацька зала як у Рівненському будинку культури. Тому, ми вже впродовж останніх п’яти років розділяємо свої виступи на два концерти, аби усім вистачило місця і глядачі почувалися комфортно», -  розповіла Анна Безкоровайна.

Шанувальники творчості Студії «Dance Way» мали змогу ознайомитись не лише із уже відомими номерами та виступами, а й оцінити нові. Шквал глядацьких оплесків зірвала танцювально-вокальна  постановка, яку спільно з Анною Безкоровайною підготував ансамбль класичного танцю «Флеш» під керівництвом Дарини Гриценюк. Янгол із жовто-синіми крильми  як символ Перемоги та незламності України - те, що  глядачі запам’ятають надовго.

Втім, як вважає голова громадської організації «Рівне Разом» Світлана Марчук, ще однією важливою особливістю цього концерту є те, що ініціатива його проведення належить саме дітям, які не хочуть стояти осторонь  і прагнуть своїми виступами також підтримувати наших захисників на фронті.

«Разом із студією  «Dance Way» ми проводимо такі благодійні заходи уже не вперше. Але цей - особливий та досить щемливий, адже організаторами цього дійства я би скоріше за все назвала дітей. Вони сьогодні, мабуть, краще за дорослих обізнані із тим, чого насамперед потребують наші захисники. Це надзвичайно стимулює і  нас допомагати організовувати різні волонтерські акції та в жодному разі не зупинятись на вже зробленому», - вважає Світлана Марчук.

У перервах між двома концертами глядачі мали змогу взяти участь  у благодійному ярмарку, який волонтери розмістили у фойє будинку культури. Патріотична символіка, смаколики від місцевих виробників, картини та власноруч виготовлені прикраси. Це далеко не повний перелік речей, які були виставлені організаторами на благодійний розпродаж. Кошти так само як і з концерту були передані на придбання безпілотника.

Загалом за два концерти-ярмарки організаторам вдалося зібрати 266 282 гривні. Частину з цих коштів спрямували на придбання дрону «Mavic». Решту - на «Кажан».

«Скажу найголовніше – і надалі зупинятися не маємо права. Адже кожен із нас є надійним тилом для наших Збройних сил України на своєму місці. Не будемо зупинятися, доки не буде перемоги. Буде перемога - будемо займатися відбудовою нашої країни. Тільки так і тільки вперед!», -  підсумувала постійна співорганізаторка благодійних ярмарків, депутатка Рівнеради Катерина Марчук.

Читайте також