У Рівненському районі поліцейські затримали чоловіка за вбивство

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 51-річний житель села Шпанів, який шостого жовтня позбавив життя 40-річного знайомого. 

Поліцейські встановили, що у гості до уродженця Костопільського району, 51-річного жителя села Шпанів, приїхав 40-річний рівнянин. Разом розпивали алкогольні напої, а близько 17 години гість попросився залишитися заночувати через пізню годину. 

Як розповів поліцейським 51-річний чоловік, він провів свого знайомого до кімнати, а сам пішов спати в іншу. Уночі господар прокинувся і помітив відкриту порожню шухляду тумби, де він зберігав кошти в сумі 3000 гривень. Коли пішов на розбірки до свого гостя, між чоловіками виник конфлікт, під час якого житель Шпанова металевим совком наніс не менше десяти ударів по голові і тулубу 40-річному рівнянину. Зі слів кривдника, потерпілий був у свідомості, тож невдовзі пішов спати. А вже вранці 51-річний господар виявив свого гостя без ознак життя і втік на Костопільщину. Однак через деякий час прийшов у поліцію та зізнався у скоєному. 

«Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой. — Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Тіло загиблого відправили в морг для проведення судово-медичної експертизи, яка встановить остаточну причину смерті. За її результатами вирішуватиметься остаточна кваліфікація злочину.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також