У Рівненському районі відкрили ще один сучасний дитсадок (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні в селищі Оржів Рівненського району відкрили дитячий садок. На відкритті були присутні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, народний депутат України Юрій Вознюк та голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук, також багато місцевих мешканців та їх діток. 

Садочок розрахований на 150 дітей, наразі працюватиме 8 груп по, орієнтовно, 20 діток. У закладі обладнали сучасний харчоблок, медпункт та актову залу. До слова, історія з ним тягнеться 20 років. Тільки з 2014 року тільки розпочали активне будівництво цього дитсадка. Загалом витратили майже 37 мільйонів гривень, з них 20 млн - місцеві кошти, 10 млн - ДФРР, 7 млн - Фонд соцеконому. Заклад запрацює впродовж місяця. Раніше жителі Оржева своїх діток возили в дитсадки в сусідні села.

«Ми сьогодні на дуже важливій події, на яку чекали десятиліттями. За останні три роки у вас 12 садочків побудовано у Рівненській області, 5 – добудовують і 7 - зараз будуть закладати в будівництво. Це і є результат децентралізації. Це дало можливість отримувати фінансові ресурси»,- зазначив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

Читайте також