У Рівному 4-річна дівчинка бореться з лейкозом

http://tomat.rv.ua

4-річна рівнянка, Даринка Пашко, як і діти у її віці, любить складати пазли, гратись кубиками, а ще, як справжня  маленька господиня, обожнює нарізати іграшкові фрукти. Утім нині, раніше милі серцю іграшки, не приносять того задоволення. Дівчинка адаптується до нового життя… у лікарняній палаті.

Почалося все з болі в правому колінному суглобі, потім ручки боліли, тільки виліковували, знову поверталися болі в інші суглоби. Лікувались антибіотиками, думали, що артрит“, – розповідає Новинам по-рівненськи мама дівчинки, Вікторія Пашко. – “Потім почав боліти живіт, я помітила збільшення в правому боку. Зробили УЗД органів черевної порожнини, яке показало збільшення печінки, селезінки, нирки, потовщення всіх слизових, збільшення лімфовузлів“.

Батьки не гаючи часу звернулися до інфекціоніста, який після відповідних аналізів, направив дитину до гематолога. Даринку госпіталізували, а після пункції медики сказали – гострий лейкоз.

Пройшли одну хімію, після якої погіршилися аналізи, підвищилася температура. Нас 2 тижні відкапували. Зараз лікарі планують продовжити хіміотерапію“, – розповідає мама Даринки. – “Прогнозів медики ще не дають, чекають останній аналіз з Києва, після якого будуть зроблені прогнози і ризики. Перший аналіз з Києва показав гострий лімфобластний лейкоз, нейролейкемія“.

Попереду у дівчинки тривале та дороговартісне лікування, родина просить фінансової підтримки у небайдужих до чужої біди людей, адже не в змозі оплатити усі медичні витрати.

Номер платіжної картки мами дівчинки:

4731 2191 0872 4158 Пашко Вікторія Валеріївна (Приватбанк).

Читайте також