У Рівному атестували кухарів

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості постійно впроваджує нові сучасні форми підготовки кваліфікованих робітників. Сьогодні навчальний заклад співпрацює із провідними роботодавцями швейної сфери, галузі металообробки та ресторанної справи з тим, аби на базах їхніх підприємств проходили навчання майбутні робітники. Тісна взаємодія освітян і представників економічного сектору регіону сприяють ефективному наповненню робітничими кадрами ринку праці: електрозварник ручного зварювання, токар, продавець продовольчих товарів, швачка, кухар.

16 травня в РЦПТО ДСЗ відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Кухар». Безробітні з Рівного, смт Березне і смт Гоща впродовж 6 місяців поєднували теоретичну підготовку і практичні заняття на базі центру і партнера навчального закладу - одного з закладів ресторанної сфери Рівного. «Потужну підготовку слухачі отримали завдяки досвіду і високим комунікаційним якостям  відомого шеф-кухаря, майстра виробничого навчання Олександра Медведя. Слухачі практично без попереднього досвіду роботи зуміли опанувати важливі професійні навички. Майбутні кухарі на рівні із досвідченими працівниками закладу готували страви, забезпечували безперебійне обслуговування клієнтів, якісне і оперативне приготування страв за замовленням»,- розповідає старший майстер Майя Сульжик.

На ДКА підготовку кухарів гідно оцінив представник роботодавця – керуючий рівненським кафе «Gusto» Юрій Кузнєцов. Він запросив у свою команду випускницю Наталію Клішевич з Рівного,наголошуючи на її професійних якостях та смачних стравах. Отож, вчорашня безробітна, а нині кваліфікований кухар здобула найважливіше – роботу.

Викладач РЦПТО Олеся Вознюк зауважила, що слухачам особливо цікаво було працювати над приготуванням різних соусів. Саме соуси додають смаку основним стравам, підкреслюючи їх смакові якості та унікальні особливості. В меню кухарів - салат «Оселедець з буряком», смаженi крильця (Клiшевич Наталія.); салат «Цезар», котлети «По – київськи» (КозакевичАнна);  крем-суп з печериць, салат із овочів (Чумак Мар’яна); деруни з грибами та беконом, салат із капусти (Дiхтяр Павло).

Голова державної кваліфікаційної комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), маючи великий досвід обслуговування замовників, чималий професійний багаж та відмінні комунікаційні якості керівника, наголосила, що у кухарів була надзвичайна нагода вчитися у одного з найбільш талановитих кухарів, досвідченого і одержимого професією Олександра Медведя. І на іспиті команда вишколених кухарів підтвердила високий рівень знань і умінь.

Надія Юрчук та Олена Самолюк-Холодова (викладачі спецпредметів Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу) вкотре наголосили, що навчальний заклад – один із найпотужніших і найактивніших щодо динамічних і успішних нововведень. Про це красномовно свідчать підсумкові атестації та враження самих випускників.

Методист навчального закладу Наталія Місюра зауважила, що усі четверо кухарів не лише успішно підтвердили 3-й кваліфікаційний розряд, але й продемонстрували значно вищі показники, презентуючи на високому рівні свої кваліфікаційні роботи.

Під час вручення свідоцтв державного зразка Олександр Медведь подякував слухачам за тісну взаємодію під час навчання, за оперативність і готовність навчатися, а також відмітив якісну роботу під час ДКА. Саме ці показники допоможуть у подальшій кар’єрі, у вдосконаленні майстерності та здобутті прихильності роботодавців.

 

Читайте також