У Рівному батьки судяться з лікаркою через смерть 12-річного сина (ВІДЕО)

кадр з відео

Добитися у суді призначення повторної судмедекспертизи у кримінальному провадженні за фактом смерті 12-річного Іллі Омельчука хоче лікарка Любов Краков'ян, пише UA: Рівне

Її підозрюють у неналежному виконанні своїх обов'язків, що спричинило смерть хлопчика, який лікувався у відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні.

22 листопада у Рівненському міському суді адвокат Любові Краков'ян оскаржував рішення слідчого та прокуратури, яким вони відмовили у проведенні повторної експертизи. За його словами, лікарка діяла у відповідності протоколу затвердженому МОЗ, результати експертизи мають розбіжності з висновками консультаційно-експертної комісії, тому наполягає на повторній експертизі.

У свою чергу слідчій у цій справі Борис Вєтров заявив, що експертиза проведена Головним бюро судово-медичних експертиз МОЗ встановила зв'язок між діями лікарки та смертю Іллі. А проведення повторної вважає спробою затягнути справу. Розгляд клопотання підозрюваної сторони продовжать завтра.

Адвокат Любові Краков'ян Антон Рибченко:

– Зобов'язати старшого слідчого ГУНП області Вєтрова Б.Л. ініціювати призначення судово-медичних експертиз на розгляд яких поставити питання: чи відповідало лікування померлому Омельчуку І.А. призначене Краков'ян Л.І наказам МОЗ із урахування клінічної картини хворого, висвітлення первинної медичної документації. З цією метою передати експертам матеріали кримінального провадження.

Старший слідчий ГуНП області Борис Вєтров:

– Проведення таких експертиз у кримінальних провадженнях даної категорії потребує значного часу, вона проводиться півроку, а може і більше залежно від завантаженості державної установи, тому вона є безпідставною і одночасно затягне строк досудового розслідування. Термін притягнення до відповідальності за цією категорію 5 років. Вже пройшло 2 роки і проведення додаткової експертизи ще затягнеться, а з такими темпами як розглядаються такі справи у судах, можна припустити, що за 5 років ми не отримаємо вироку.

12-річний Ілля Омельчук помер у квітні минулого року у відділенні онкогематології обласної дитячої лікарні, яким завідує Любов Краков'ян. Йому був поставлений діагноз гострий лейкоз. Батьки хлопчика вважають, що невиконання професійних обов'язків завідувачкою відділення стало причиною смерті їхнього сина. З відповідною заявою вони звернулися у поліцію.

Читайте також