У Рівному безкоштовно оглядатимуть пацієнтів із псоріазом

У Рівному люди, які мають діагностований псоріаз або підозру на цю хворобу, зможуть пройти безкоштовний огляд у фахівців.

До Всесвітнього дня псоріазу КП «Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер» організовує безкоштовні огляди для пацієнтів, які мають псоріаз або підозрюють у себе це захворювання.

Захід відбудеться у вівторок, 29 жовтня з 8:30 до 18:00 за адресою: м. Рівне, вул. Пересопницька, 7. Прийоми проводитимуть без електронного направлення, тож кожен, хто прийде, зможе отримати консультацію у фахівця.

Як повідомив директор диспансеру Сергій Гордієвич, на початок 2024 року в області під спостереженням перебувало 1442 пацієнти з псоріазом. За дев’ять місяців цього року на облік взяли ще 77 осіб із вперше виявленим діагнозом.

Довідково. Псоріаз — це хронічне запальне захворювання, що вражає шкіру, нігті та суглоби. Причиною його розвитку є порушення в імунній системі, які змушують клітини шкіри надмірно швидко ділитися, утворюючи червоні плями, вкриті сріблястими лусками. Це захворювання не лише погіршує фізичний комфорт, а й впливає на соціальні взаємодії та психологічний стан пацієнтів. Захворювання має і генетичну схильність: ризик розвитку псоріазу у дитини становить 10%, якщо хворіє один із батьків, і може перевищувати 50%, якщо хворі обоє. На псоріаз страждають близько 2-3% населення світу, в Україні це близько 1,5 мільйона людей.

Читайте також