У Рівному демонтують будинок, побудований ще за часів Російської імперії (ВІДЕО)

https://rv.suspilne.media

У будинку на вул. 16 Липня, 15 почали розбирати другий поверх. Сьогодні територію, що у центрі Рівного, обгородили стрічкою. За словами керівника управління державного архітектурно-будівельного контролю міста Миколи Дядюся, у повідомленні про старт робіт вказано, що це підготовчі роботи для будівництва закладу громадського призначення. Про це пише UA: Рівне

Телефоном власник будинку Павло Юсюк повідомив, що поки не знає, ще саме там будуватиме. Нагадаємо, що у грудні працівники ДАБК провели перевірку, за наслідками якої Павло Юсюк сплатив 5 тисяч 100 гривень штрафу за проведення підготовчих робіт без отримання дозволу на це від контрольного управління. Нині ж він усі дозвільні документи на роботи має.

Коментар Павла Юсюка у телефонній розмові з журналісткою:

- Там аварійна будівля, вона завалилася. Ми її приводимо у порядок. 
Ви будете її зносити, там буде будуватися якийсь новий об`єкт? (журналістка) 
- Нічого ще не знаю. Потрібно розібрати, аби воно не заважало людям ходити спокійно. А там далі буде видно. Це моя власність.

Після того, як торік у грудні там завалився дах, завідувачка кафедри архітектури НУВГП Ольга Михайлишин нам розповіла, що будинок на вулиці 16 Липня,15 не має статусу архітектурної чи історичної пам’ятки. Вона є зразком забудови міста Рівного початку 20 століття і являє собою з архітектурної точки зразок так званого цегляного стилю великих і невеликих міст в Російській імперії того періоду.

- Ось якраз забудова вулиці 16 Липня на окремих своїх ділянках ще збереглася. І ця будівля якраз є отією частинкою, тією пам’яттю історичною. Напевно, це було б великою послугою зі сторони власника, якби той, хто займається проектом реконструкції або забудови цієї ділянки міста якимось чином інтегрував оцей старий будинок в майбутній комплекс, – казала тоді Ольга Михайлишин.

Читайте також