У Рівному дітей-сиріт привітали зі святами (ФОТО)

20 грудня у ресторації «Бурштин» відбулася традиційна новорічна зустріч міського голови Рівного Володимира Хомка з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування,  які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

Більше 30 вихованців отримали подарунки від міської влади та спробували себе у ролі кухарів закладу. Також Володимир Хомко нагородив подякою міської ради сім'ю Новосадів, які виховали 14 дітей.

Окрім смачного обіду, та подарунків діти та переглянули новорічний мультфільм у кінопалаці «Україна».

«В нас близько 200 дітей-сиріт, з них лише 7 не проживають у сім’ях. Навіть не як міський голова, як людина, я вдячний  людям, які беруть дітей на виховання. Адже вони виходять у світ як зі звичайних сімей, отримують вищу освіту» – сказав Володимир Хомко.

Я розповів начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня: «У місті функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу та 5 прийомних сімей в яких виховується - 27 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всього на обліку в службі у справах дітей міськвиконкому перебуває 196 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, переважна більшість, понад 96% з яких виховуються в сім’ях, усиновителів, опікунів, піклувальників та прийомних сім’ях.

Завдяки людям, які беруть на виховання у свої сім’ї дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2018 році жодної дитини-сироти з нашого міста не направлено до інтернату, 13 дітей були усиновлені, 188 дітей виховуються в прийомних сім’ях, сім’ях опікунів та піклувальників.

У 2018 році, відповідно до програми «Соціально-правового захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа», з міського бюджету виділені кошти у розмірі 2 мільйонів гривень на придбання житла для потреб осіб з числа дітей-сиріт, за які для дітей-сиріт придбані чотири однокімнатні квартири.

Читайте також