У Рівному до кінця місяця закриють частину торгівельних точок біля ринку

У Рівному триває реформа міських ринків, зокрема, щодо впорядкування їх діяльності. Головний акцент у змінах – безпека для відвідувачів та працівників ринків. Це питання, зокрема, розглянули на засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради сьогодні, 21 травня.

Одним із основних пунктів порядку денного засідання виконкому стало обговорення організації роботи ярмарків у місті. 

Згідно з ініціативою секретаря Рівненської міської ради, виконувача обов’язків міського голови Рівного Віктора Шакирзяна, яка передбачає реформу роботи ринків міста, члени виконкому акцентували увагу на створенні безпечних умов для рівнян у місцях торгівлі. Над вивченням цього питання працювала відповідна комісія, яка перевірила організацію роботи ринків міста. Адже в умовах війни безпека рівнян у місцях масового скупчення людей – у пріоритеті міської влади. 

Окрему увагу члени комісії звернули на забезпечення можливості доїзду спецтехніки, рятувальних служб та швидкої допомоги. 

«Життя та безпека рівнян для нас головне, тому необхідно забезпечити належне розташування торгових точок, а також врахувати ймовірність повітряних ударів та інших надзвичайних ситуацій у місцях масового скупчення людей. Ми не можемо відкидати нелюдські кроки ворога. Тому спецтехніка усіх екстрених служб повинна легко та без перешкод діставатися до ключових об’єктів інфраструктури", — наголосив виконувач обов'язків міського голови Віктор Шакирзян. 

Тож, зважаючи на назрілі та актуальні виклики сьогодення, члени виконкому вирішили доручити організатору та розпоряднику ярмарку ТзОВ "Рівненський ринок" припинити роботу ярмарку на вулиці Шевченка (від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Пересопницької) до 01.06.2024; на вулицях Гетьмана Полуботка (від вул. Гетьмана Сагайдачного до вул. Пересопницької, зі сторони парної нумерації будинків), Пересопницькій (від вул. Гетьмана Полуботка до торговельного ряду з продажу зрізаних квітів власного вирощення, зі сторони непарної нумерації будинків) до 31.12.2024.

Таким чином, у Рівному активно працюють над забезпеченням безпеки та комфорту для місцевих мешканців на ярмарках міста, реалізуючи реформу роботи ринків. Ринки та ярмарки є важливою частиною  соціального та економічного життя громади. Тому, питання забезпечення їх пожежної безпеки є ключовим аспектом у створенні безпечного та комфортного середовища для усіх.

Читайте також