У Рівному до кладовища їздитимуть три тролейбуси

http://7d.rv.ua

Щоб уникнути в Провідну неділю транспортного колапсу біля кладовища «Нове», проїзд до нього приватних автомобілів у цей день традиційно перекриють. Натомість, як і в попередні роки, міська влада подбала, аби кожен охочий міг без проблем провідати могили близьких.

Як це буде організовано, журналістові «7 днів» розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК.

– Зміни до схем руху міського громадського транспорту на Провідну неділю,– розповідає Віталій Мілентійович,– ми розробили заздалегідь. Адже знаємо, що, незважаючи на погоду, щороку в цей день тільки на кладовище «Нове», за нашими підрахунками, відвідує не менше ніж 85 тисяч людей. Отож у місті Провідної неділі на період з 7-ї ранку до 4-ї години дня на звичних маршрутах працюватиме десь до 15 відсотків транспорту, а решта автобусів курсуватиме до міських кладовищ, у тому числі 170 – до «Нового».

Крім того, плануємо пустити до найбільшого міського кладовища три тролейбуси. Торік ми не могли зробити цього, бо існували проблеми з розворотом габаритного електротранспорту. Цього року, сподіваємося, патрульна поліція допоможе нам вирішити цю проблему, встановивши пост на розвилці Малорівненської – Енергетиків, щоб перекрити рух легкового транспорту до кладовища. Якщо цього не зробити, буде повний хаос. Оскільки дорога до кладовища вузька, а розворотний майданчик невеликий, запустивши туди легковий транспорт, ми не дамо автобусам можливості ні проїхати, ні розвернутися. А що вже казати про тролейбуси?

– Як розпізнати: яка маршрутка їде на кладовище, а яка – за звичним маршрутом?

– Насамперед зауважу таке. Було б неправильно, якби всі маршрути, скажімо № 47, який курсує між Ювілейним і Льонокомбінатом, їздили на кладовище лише з Ювілейного чи тільки з Льонокомбінату. Тому їх поділимо 50 на 50: половина буде їздити на кладовище з Ювілейного, а інша – з Льонокомбінату. Так буде й по інших маршрутах. Крім того, окремі маршрутки лише частково змінять схему руху. Наприклад, 34-та буде їхати з Ювілейного до кладовища «Нове». А окремі автобуси, як-от 38-го маршруту, їздитимуть за звичним шляхом, щоб рівняни мали можливість доїхати до басівкутського, золотіївського чи тиннівського кладовищ.

Усі транспортні засоби, які курсуватимуть на кладовище, будуть мати розміщений на лобовому склі тимчасовий дозвіл для проїзду. Тому пасажирам легко буде зорієнтуватися, яка маршрутка за яким маршрутом їде.

Поряд з тим, прошу пробачення у рівнян, для яких зміна схем руху маршруток створить певні тимчасові незручності. Заодно прошу поставитися до цього з розумінням.

Читайте також