У Рівному донеччанин зі слідчого ізолятора продавав гранати і тротилові шашки

Рівненські правоохоронці викрили уродженця Донецька, який, перебуваючи у слідчому ізоляторі, продавав бойові снаряди.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції у Рівненській області.

Як з'ясували слідчі, підозрюваний скерував по телефону покупця до місця знаходження снарядів. В свою чергу, йому на мобільний рахунок переказали 2700 гривень. Чоловікові повідомили про підозру вчора, 27 вересня.

За отриманою оперативною інформацією працівники управління карного розшуку поліції області встановили, що громадянин України, 29-річний уродженець Донецька, може зберігати з метою збуту боєприпаси та вибухівку. Його незаконну діяльність поліцейські за сприяння керівництва установи «Рівненський слідчий ізолятор» задокументували у серпні цьогоріч.

Під час оперативної розробки покупець прийшов до призначеного місця збуту — закинутого залізничного вагону в обласному центрі, де працівники поліції і виявили боєприпас. За результатами огляду працівниками вибухотехнічної служби стало відомо, що збувач продав корпус наступальної осколкової гранати «РГД-5» та запал до неї.

Крім того, через декілька днів в аналогічний спосіб вдалося «придбати» й дві тротилові шашки, які 29-річний засуджений заховав у недобудові в Рівному.

Вилучене скерували на експертизу до Рівненського НДЕКЦ МВС України та згідно із її висновком граната РГД-5 бойова й придатна до вибуху. Експертиза тротилових шашок іще триває.

У ході санкціонованого обшуку у зловмисника поліцейські вилучили мобільний телефон, на який перераховувалися кошти. У рамках кримінального провадження встановлюється також походження боєприпасів.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Відомо, що уродженець Донецька засуджений до семи з половиною років позбавлення волі за вчинення розбою та умисного тяжкого тілесного ушкодження.  Втім, через хворобу перебував поки у слідчому ізоляторі.

За збут боєприпаси та вибухівки йому загрожує іще один термін — до шести років за ґратами.

Читайте також