У Рівному хочуть скасувати розпорядження голови облради про звільнення головного лікаря

Депутат Рівненської обласної ради Володимир Муляр підготував проєкт рішення, в якому хоче скасувати розпорядження голови Рівненської облради Олександра Данильчука щодо звільнення головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні Івана Зими від 1 червня 2020 року. Текст документу опублікували на сайті РОР. Тепер за нього має проголосувати більшість обласних обранців на наступній сесії, що запланована на 21 серпня.

Автор проєкту пропонує залишити в силі трудовий договір з Іваном Зимою, а також внести зміни у рішення обласної ради від 4 березня 2014 року «Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області», виключивши з Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області абзац наступного змісту: «звільняє керівників комунальних підприємств, установ, закладів в порядку, встановленому чинним законодавством».

Нагадаємо, що 1 червня Олександр Данильчук звільнив з посади головного лікаря Рівненської ОКЛ Івана Зиму через масовий спалах захворюваності на коронавірус серед працівників цього медзакладу, який не є опорним з лікування хворих на COVID-19. З цього приводу була створена спеціальна комісія, яка провела службове розслідування з цього приводу і в результаті виявила порушення з боку керівника лікарні і рекомендувала звільнити Івана Зиму з посади.

Читайте також