У Рівному хочуть створити регіональний центр онкології

Створити північно-західний регіональний Центр онкології на базі Рівненського обласного протипухлинного центру. Це питання розглянуто сьогодні, під час виїзного засідання  до Рівненської області  Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, котрий очолює Михайло Радуцький. 

Для цього необхідно добудувати місцевий протипухлинний центр. На думку голови Комітету Михайла Радуцького, зробити це можна кількома способами. Перший спосіб – знайти меценатів, як це було зроблено у Кривому Розі, де буде створено міжрегіональний онкологічний центр.

“Є консеція. Це другий варіант. Третій варіант – можливо у нас з’являться додаткові кошти у державному бюджет,”- повідомив в інтерв’ю журналістам пан Радуцький.

Добудова Рівненський обласний протипухлинний центр – головне завдання, зауважив головний лікар Григорій Максим’як. Адже наразі 19%  від усіх хворих - це питома вага пацієнтів з інших областей. Через відсутність площ у центрі немає змоги збільшити медичний персонал, тому на одного медпрацівника замість 200 пацієнтів припадає удвічі більше.

Управління охорони здоров‘я Рівненської ОДА

Читайте також