У Рівному можна буде безкоштовно обстежити родимки

20 квітня рівняни зможуть безкоштовно обстежити свої родимки. Акція проходить в рамках Всеукраїнського дня меланоми. 

День меланоми в Україні – це щорічна акція, під час якої відбуваються безкоштовні огляди населення на предмет виявлення меланоми – однієї з найнебезпечніших злоякісних пухлин. Пишуть на сайті bogomoletsclinic.com.ua

Мета проекту

Рівень смертності від меланоми в Україні досяг небезпечної межі, і становить 95% смертельних випадків зі 100% хворих з цим діагнозом. Причиною зростання смертності є пізня діагностика в результаті зволікання зі зверненням до фахівців, а також відсутність можливості діагностики у віддалених районах України і брак фахівців на місцях.

Так, стратегія подолання високої смертності від меланоми почала реалізовуватися 22 листопада 2008 року, коли, завдяки ідеї проведення Всеукраїнського благодійного марафону здоров'я, в Брюсселі Ольга Богомолець отримала підтвердження і протокол приєднання України до всесвітньої програми «Євромеланома», учасниками якої є понад 20 європейських країн.

Завдяки щорічному проведенню безкоштовних обстежень по всій Україні, значна кількість людей забезпечується максимальним доступом до можливостей сучасної діагностики, що дозволяє виявити меланому на ранній стадії, таким чином, допомагаючи лікарям реалізувати стратегію зменшення смертності від цієї хвороби в Україні.

Читайте також