У Рівному на трьох навчальних закладах встановлять меморіальні дошки

У Рівному на трьох навчальних закладах встановлять меморіальні дошки.

Про це повідомляють у Рівненській міськраді.

Сьогодні, 11 липня, відбулося засідання комісії з питань перейменування міських об'єктів та вулиць Рівного.

Під час засідання було розглянуто ряд важливих питань. Так, підтримано рішення про встановлення Меморіальних дошок на навчальних закладах, де навчалися полеглі герої російсько-української війни. Зокрема, у ліцеї на числом 17 встановлять меморіальну дошку Дмитрук Такуну. В школі за числом 24 буде меморіальна дошка Петра Федчука. А в ліцеї за числом 1 вшановують пам'ять Єгора Мухи. Ці навчальні заклади вибрані не випадково, адже саме там навчалися захисники.

- Ми напрацюємо візуалізацію меморіальних дощок та погодимо їх розміщення з керівниками навчальних закладів, щоб це була цілісна концепція. Адже в школі чи ліцеї може бути кілька героїв, яких варто вшанувати, - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян

Крім того, заслухали звернення щодо перейменування вулиць на честь полеглих Героїв. Це питання потребує більш детального вивчення. Адже є звернення щодо перейменування вулиць, яким не варто змінювати назви.

Також комісії розглянула питання облашувння скверу на перехресті вулиць Чорновола-Новака. За рішенням комісії буде проведено конкурс серед студентів НУВГП на кращу ідею тимчасового перетворення цього громадського простору. Над самим положенням та визначенням переможців буде працювати Управління містобудування та архітектури.

Читайте також