У Рівному нагородили найбільш творчих людей у галузі образотворчого мистецтва (ФОТО)

У міській раді Рівного вручено мистецьку премію імені Георгія Косміаді в галузі образотворчого мистецтва

У 2018 році за рішенням комітету з присудження міської мистецької премії імені Георгія Косміаді в галузі образотворчого мистецтва Лауреатами стали: творчий колектив комунального закладу «Рівненська державна дитяча художня школа імені А.І. Мартиненка».

З метою увічнення пам’яті видатного художника, архітектора та педагога, заохочення сучасних митців до написання творів, присвячених висвітленню кращих здобутків сьогодення, популяризації новітнього українського мистецтва та відзначення кращих митців в галузі образотворчого мистецтва,  розпорядженням міського голови від 06 квітня 2012 року «Про затвердження Положення про міську мистецьку премію імені Г.П.Косміаді в галузі образотворчого мистецтва» заснована міська мистецька премія імені Г.П.Косміаді в галузі образотворчого мистецтва (живопис, скульптура, графіка, декоративне мистецтво).

Премія присуджується за видатні твори, що відзначаються високим професіоналізмом, глибоким розкриттям змісту та образів, якістю та майстерністю виконання.

У відповідності до Положення про міську мистецьку премію імені Г.П.Косміаді в галузі образотворчого мистецтва розмір премії складає 12 тисяч гривень, яка разом з дипломом та нагрудним знаком урочисто вручається лауреатам у дні відзначення дня народження Георгія Косміаді.

         Лауреатами міської мистецької премії імені Г.П.Косміаді в галузі образотворчого мистецтва стали:

         у 2013 році – Костянтин Литвин (посмертно);

         у 2014 році – Анатолій Мартиненко (посмертно);

         у 2015 році – Микола Годун;

         у 2016 році – Олександр Гурістюк.

         у 2017 році - Микола Сівак та Руслан Хвесь.

Читайте також