У Рівному нарешті завершать один з довгобудів (ФОТО)

Довгобуд пожежного депо у Рівному хочуть завершити. Там будуть квартири для рятувальників та сучасний Центр управління в надзвичайних ситуаціях. Мова йде про приміщення на вулиці Кн.Володимира, що в Рівному. Повідомляє у Рівненській ОДА. 

Його  оглянув голова ОДА Олексій Муляренко, очільник обласної ради Олександр Данильчук і міський голова Володимир Хомко. Екскурс в історію довгобуду провів генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук:

«Будівництво пожежного депо розпочалося у 1991 році і триває по сьогоднішній день. За 27 років на депо виділялися незначні суми коштів за рахунок яких було перекрито дах будівлі та встановлено металопластикові вікна. На сьогоднішній день п’ятиповерхова будівля пождепо з гаражами на 6 пожежних автомобілів, через відсутність проведення капітальних будівельних робіт та під впливом природних чинників занепадає. Але все ж її вдалось зберегти в гарному стані – немає грибка, плісняви, цілі стіни. Все сприяє, щоб роботи тут продовжувались».

Перший поверх під пожежну частину, а на другому планується розмістити сучасний Центр управління в надзвичайних ситуаціях Рівненської області, що дасть можливість ще більш ефективно взаємодіяти та координувати діяльність усіх служб цивільного захисту області. А от надбудова буде пристосована під житлові приміщення для рятувальників, це близько 44 квартир.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко розповів, що передбачається проект матиме щонайменше три джерела фінансування:

«Особисто мав з цього приводу розмову з головою ДСНС України Миколою Чечоткіним. Він погодився, що з державного бюджету виділять основну суму коштів якщо ми знайдемо співфінансування. Саме тому Рівненська ОДА підготувала зміни до обласної «Програми запобігання виникненню лісових і торф’яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на 2017 - 2021 роки». Даними змінами передбачено виділення коштів з обласного бюджету. А так як пожежнедепознаходиться в густонаселеному мікрорайоні «Північний» і буде обслуговувати в першу чергу міських жителів, то і місто докладе кошти, щоб цей проект реалізувати в короткі терміни».

По закінченню огляду пожежного депо присутні вирушили до першої державної пожежно-рятувальної частини обласного центру, де відбулася презентація двох нових спецавтомобів та обладнання.

Зокрема Автомобіль САРМ-Л, що був отриманий від ДСНС у рамках проекту «підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» з Німецьким товариством міжнародного співробітництва. Він призначений для забезпечення дій чергових змін рятувальників, проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм першої медичної допомоги.

Автомобіль першої допомоги (АПД-2), що був придбаний обласним управлінням ДСНС за рахунок коштів Рівненської міської ради. Це основний пожежний автомобіль загального призначення.

Читайте також