У Рівному народна депутатка викликала поліцію на Хомка

Фото - Фейсбук

Вчора вранці у Рівному відбулося екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка вирішує питання, пов'язані з епідемією коронавірусу та введенням карантинних заходів. Головою цієї комісії є міський голова Рівного Володимир Хомко.

Потрапити на це засідання намагалася народна депутатка України від Рівненщини Соломія Бобровська.

- Ми тут зараз всі працюємо над однією метою – вберегти місто від хвороби. Здавалося б, людина, яка вже 12 років обіймає посаду мера міста, мала би розуміти, що в основі нашого публічного порядку лежить координація між центральною та муніципальною владою, - зазначила обраниця.

Втім, на засідання комісії депутатку не пустили. Охоронець з міськвиконкому, який і не дозволив Соломії Бобровській потрапити на захід, пояснив, що виконує усне доручення міського голови Рівного.

Народна обраниця у таких діях очільника Рівного вбачає злочин та перешкоджання її діяльності як народної депутатки України.

- Не пускати народних депутатів до міської ради – це стаття 351 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності народного депутата України). Якщо мер дозволяє собі таку поведінку відносно народних депутатів зараз, то до чого ми дійдемо, якщо введуть надзвичайний стан? Не будемо пускати міністрів на засідання? Треба з цим щось робити, - обурилася Соломія Бобровська.

Вона додала, що переконана, що мер не впустив її на комісію, бо боїться її гострих та незручних запитань:

- Міський голова Рівного дозволяє собі не пускати на засідання антикризового штабу щодо протидії розповсюдженню COVID-2019 народних депутатів України, адже він боїться незручних питань щодо готовності міста до спалаху пандемії, боїться власної неготовності. Але страх - це не вихід, пане Хомко.

Нагадаємо, що на минулій сесії депутатів Рівненської міської ради Соломія Бобровська вже питала в мера про готовність міста до епідемії. Втім, її питання тоді було проігнорованим.

До слова, народна депутатка після інциденту в міській раді викликала до міськвиконкому поліцію і написала заяву на дії міського голови Рівного з приводу непускання її на засідання, а відтак - перешкоджання її службовій діяльності. Також вона пообіцяла подати на мера до суду через це.

Читайте також